Aktuality

Bezpečne na letné kúpaliská autobusmi SAD Žilina

12.07.2022 - Čadca, Martin, Žilina

Vysoké letné teploty sú tu! A práve tie lákajú ľudí na letné kúpaliská, kde sa môžu príjemne osviežiť, zrelaxovať a užívať si leto so všetkým čo k nemu patrí. A preto vám ponúkame nejaké tipy kúpalísk, ktoré by ste mohli toto leto navštíviť, a samozrejme vás tam bezpečne dopravia autobusy SAD Žilina.  

Kúpalisko Veronika Rajec 

V severozápadnej časti Slovenska sa nachádza mesto Rajec, v ktorom nájdete veľký areál plný oddychu, zábavy a rekreácie. Nachádza sa tu až 8 bazénov určených pre všetky kategórie návštevníkov, ako napr. plavecký bazén. Pre deti je tu pripravená bohatá ponuka atrakcií, ako sú tobogány, preliezky, šmykľavky či pieskovisko. Teplota vody v bazénoch je na úrovni cca 26 °C. V areáli sa nachádzajú okrem bufetov aj reštaurácie s pestrým výberom jedál a tiež kaviarne. Športový priaznivci sa zaručene potešia plážovému volejbalu, basketbalu, minigolfu alebo stolnému tenisu. 

Otváracie hodiny: Júl - august v PO-PIA od 9:30 do 18:00 hod. a v SO-NE od 9:00 do 19:00 hod. 

Trasa: Môžete využiť ponuku autobusových spojov, ktoré premávajú zo Žilina, AS  do Rajca z nástupišťa č. 19 a 20. Od kúpaliska Veronika je najbližšia zastávka Rajec, Kostolná ul. 

Termálne kúpalisko Stráňavy 

Neďaleko Žiliny na Hornom Považí sa nachádza termálne kúpalisko Stráňavy, ktoré má pre svojich návštevníkov k dispozícií veľký bazén s rozmermi 50 x 23,5 m a pre deti je tu pripravený bazén s rozmermi 12 x 8 m s hĺbkou 40 cm, takže vaše deti tu budú v bezpečí. Voda v bazénoch dosahuje teplotu v rozmedzí od 24 °C do 26 °C. Okrem toho je tu k dispozícií reštaurácia a volejbalové ihrisko. O zábavu vašich detí sa postará aj detské ihrisko, ktoré sa nachádza v areáli. 

Otváracie hodiny: Počas letných prázdnin PO – NE od 9:00 do 19:00 hod. 

Trasa: Na kúpalisko sa dostanete autobusovými spojmi, ktoré premávajú zo Žiliny do Stráňav z nástupišťa č. 8 alebo z nástupišťa č. 7 na smer Strečno a vystúpiť môžete priamo pri kúpalisku na zastávke Stráňavy, kúpalisko. 

Termálne kúpalisko VIESKA 

Kúpalisko sa nachádza v kúpeľnom meste Turčianske Teplice a pre návštevníkov sú tu k dispozícií dva bazény. Jeden bazén je plavecký, ktorý má dĺžku 50 metrov a teplota vody sa pohybuje od 24 °C až do 27 °C. Druhý detský bazén poteší vaše detičky s teplotou vody od 27 °C do 29 °C. V rámci areálu je možnosť využiť volejbalové ihrisko, zahrať si basketbal, stolný tenis či  minigolf.  

Otváracie hodiny: PO - NE od 9:00 do 19:00 hod.  

Trasa: Na návštevu kúpaliska VIESKA môžete využiť ponuku autobusových spojov z Martina do Turčianskych Teplíc. Ak pôjdete zo Žiliny, treba najskôr nastúpiť na autobus do Martina, ktorý stojí na nástupišti č. 5.  

Letné kúpalisko v Čadci 

Letnú sezónu zahájilo aj mestské letné kúpalisko v Čadci, v ktorom sa môžete príjemne osviežiť vo veľkom relaxačno – oddychovom bazéne s hydromasážnymi tryskami, lehátkami s výrivkou. Pre plavcov sa tu nachádza aj vyhradená časť so skokanskými mostíkmi. Pre deti sú tu pripravené vodné atrakcie v podobe šmykľavky a chrličov vody. Môžete tu využiť aj ponuku rýchleho občerstvenia a studených nápojov. Milovníci pohybu sa určite potešia športoviskám a pingpongovému stolu. 

Otváracie hodiny: Júl – august v nedeľu - štvrtok od 10:00 do 19:00 hod a v PIA - SO od 10:00 do 19:30 hod. 

Trasa: Na kúpalisko sa dostanete buď autobusmi prímestskej dopravy, kedy je potrebné vystúpiť na zastávke Čadca, Štátny majetok pri ceste, alebo sa sem môžete dostať aj s MHD Čadca, kedy je potrebné vystúpiť na zastávke Čadca, Palárikova ulica. 

Spoločnosť SAD Žilina praje všetkým príjemné horúce leto a s tým spojené osviežujúce kúpanie na letných kúpaliskách.