Aktuality

Autobusom SAD Žilina na Deň detí či školský výlet

23.05.2023 - Čadca, Martin, Žilina

Využite ponuku autobusových spojov SAD Žilina na cestách za zážitkami

MEDZINÁRODNÝ DEŇ DETÍ MÔŽETE OSLÁVŤ AJ SO SPOLOČNOSŤOU SAD ŽILINA

Máte doma ratolesti, ktoré sa už nevedia dočkať, kam ich zoberiete tento rok na Medzinárodný deň detí? Ak áno, prinášame vám zopár tipov na výlety, ktoré zaručene spravia radosť vašim deťom  a v konečnom dôsledku aj vám, pretože pohľad na šťastné dieťa je ten najkrajší. K peknému zážitku z výletu môžete prispieť aj tým, že na dopravu tam a späť využijete autobusy SAD Žilina a vďaka tomu budú mať deti zážitok už zo samotnej cesty.

Oslávte Deň detí na hrade Strečno v spojení s návštevou Rozprávkového lesa

Neobvyklým spôsobom ako môžete osláviť s deťmi ich deň je aj návšteva hradu Strečno, kde je pre nich pripravená prehliadka hradu spojená s rôznymi stredovekými hrami. Malí návštevníci si môžu vyskúšať streľbu z luku či potešiť sa ukážke hrnčiarskeho remesla. A, samozrejme, nebudú chýbať ani hradní delostrelci či ukážky drevených palných zbraní. Spestrenie programu zabezpečí aj vystúpenie DFS Lieska.

Po návšteve hradu si môžete ešte urobiť zastávku a pozrieť si najväčší Rozprávkový les nachádzajúci sa v Nezbudskej Lúčke. Počas prechádzky lesom tu máte možnosť stretnúť množstvo známych rozprávkových postavičiek, ktoré zaručene potešia vaše deti. Úsmev na tvári vyčaria rozprávkové Tri prasiatka, Snehulienka či Vajce na vandrovke. Na záver sa o zábavu vašich detí postarajú viaceré kolotoče, šmykľavky, hojdačky či autodráhy, ktoré sú tu k dispozícií.

Trasa autobusmi : Využiť môžete autobusové linky zo Žiliny na smer Strečno z nástupišťa č. 7. Na to, aby ste sa dostali do Rozprávkového lesa, môžete využiť aj miestnu kompu, ktorá premáva v pravidelných intervaloch.

Kedy: 28.5.2023 (nedeľa) od 9:00 hod. do 18:00 hod.

Otváracie hodiny Rozprávkového lesa: od 1.4. do 30.9. od 9:00 do 18: 00 hod.

Navštívte farmu SAVAJA v Rajeckých Tepliciach

Čo tak osláviť Medzinárodný deň detí v okolí pekného kúpeľného mestečka Rajecké Teplice, kde môžete s vašimi deťmi navštíviť farmu Savaja nachádzajúcu sa uprostred krásnej rajeckej prírody? Vaše deti sa určite potešia, pretože na tomto mieste si budú môcť vyskúšať skutočnú jazdu na koni a dozvedia sa aj mnoho užitočných informácii o ich starostlivosti. Pod dohľadom skúsených pracovníkov farmy si budú môcť vaše deti skúsiť koníka očistiť a odstrojiť po jazde. Takže na svoje si tu prídu naozaj detičky všetkých vekových kategórií. Staršie deti od 6 rokov sa môžu povoziť v sedle úplne samostatne a  menšie detičky si môžu vyskúšať spoločné jazdenie s rodičom.

Trasa autobusmi : Dostať sa sem môžete autobusovými linkami zo Žiliny na smer Rajecké teplice z nástupišťa č. 19, 20 alebo aj z nástupišťa č. 2, kedy však zastávka je iba na autobusovej stanici v Rajeckých Tepliciach a autobus pokračuje ďalej až do Prievidze.

Otváracie hodiny : Pred návštevou farmy je potrebné sa informovať o možnostiach telefonicky, sms správou  alebo mailom.

AUTOBUSMI SAD ŽILINA NA ŠKOLSKÝ VÝLET

Na dvere už pomaly klope aj koniec školského roka a spríjemniť si posledné dni v škole môžete aj výberom vhodného koncoročného výletu. Mnoho tried sa v tomto období zamýšľa, kam sa vybrať, či za poznávaním kultúry nášho národa alebo objavovaním prírodných krás. Podstatné však je odniesť si z akéhokoľvek výletu pekné zážitky a spomienky. K tomu môže prispieť aj naša spoločnosť, ktorá má na takéto udalosti v ponuke svoje autobusy. Autobusy SAD Žilina sú moderné, pohodlné, vybavené klimatizáciou či LCD obrazovkami. A v neposlednom rade sú bezpečné, pretože sú vybavené bezpečnostnými pásmi, takže o vaše deti bude postarané.

Orava ako skvelý tip na výlet

Tu máte na výber hneď viacero možností. Jednou z nich je návšteva Oravského hradu, ktorý sa nachádza v obci Oravský Podzámok a je dominantou oravského regiónu. Jeho prvé piliere boli položené ešte v polovici 13. storočia.

Skvelou voľbou na výlet je aj zorganizovanie vyhliadkovej plavby po Oravskej priehrade, počas ktorej si môžete spoločne vychutnávať krásu Oravskej priehrady priamo z jej hladiny. Loď Orava vám ponúka plavbu v trvaní okolo 1a ½ hodiny vrátane zastávky na Slanickom ostrove umenia.

Ďalšou možnosťou je návšteva vodného sveta AquaRelax, ktorý sa nachádza v Dolnom Kubíne. Tešiť sa tu môžete na relaxačný bazén, v ktorom sa nachádzajú masážne sprchy, vodný hríb či bublinkovače. Pre plavcov je tu k dispozícii tiež plavecký bazén a pre menšie detičky detský bazén.

ZOO Bojnice nesklame nikdy

K obľúbeným výletom pre všetky deti patria určite návštevy zoologických záhrad. Veľmi často vyhľadávanou a  navštevovanou je práve zoologická záhrada v Bojniciach, v ktorej sa nachádza viac ako 360 druhov zvierat a okolo 2700 jedincov. Najväčší záujem je práve o pavilón opíc, akvárium a terárium. Úspech v návštevnosti má aj nový pavilón slonov.

Výlet do zoologickej záhrady môžete spojiť aj s návštevou Bojnického zámku. Vyhľadávanou atrakciou je aj vyhliadková veža, ktorá meria 7 m a deti sa z nej môžu spustiť po šmýkačke rovno medzi domáce krotké zvieratká.

Vyberte sa po stopách grófky Báthoryovej a navštívte Čachtický hrad

Chcete nazrieť do histórie týkajúcej sa neslávne známej grófky Báthoryovej? Ak áno, ako výlet si zvoľte návštevu zrúcaniny známeho tajomného Čachtického hradu, ktorý bol sídlom krvavej grófky Alžbety Báthoryovej, ktorá žila na prelome 16. a 17. storočia. K bráne hradu sa dostanete asi po polhodinovej prechádzke tunajším lesom. A tu sa môže začať vzdelávací výlet za poznaním tajov tohto hradu a jeho grófky.

Ako si objednať autobus SAD Žilina?

Nezáväznú cenovú ponuku na vami požadovanú trasu prepravy vieme vypracovať na vyžiadanie. Formulár nezáväznej objednávky nájdete na  https://www.sadza.sk/doprava-zajazdova-doprava/ .

Bližšie informácie vám vieme poskytnúť aj mailom na : zajazd@sadza.sk alebo na tel. čísle: 041/7330812, prípadne 0911 318 119.