Aktuality

Rozmanitá ponuka zájazdovej dopravy autobusmi SAD Žilina

19.07.2022 - Čadca, Martin, Žilina

V súčasnosti narastá záujem o dovolenku v rámci našej krajiny a s tým spojené služby zájazdovej dopravy na Slovensku.  Ľudia čím ďalej, tým viac objavujú krásy domácej krajiny a pokračuje sa v trende „domácej“ dovolenky, ktorá dosahuje v posledných rokoch veľkú obľubu. 

Naša spoločnosť poskytuje okrem prímestskej a mestskej hromadnej dopravy aj zájazdovú dopravu, ktorá spoločnosť zaväzuje k zvyšovaniu bezpečnosti a komfortu prepravy cestujúcich, nakoľko musia byť splnené požiadavky európskych štandardov. To znamená, že máte možnosť objednať si autobus aj na viacdňový tuzemský, ako aj zahraničný zájazd. 

V mesiacoch máj a jún mala naša spoločnosť zvýšený záujem práve o objednávky autobusov na školské výlety, ktoré sú už tradične spojené so záverom školského roka. Najviac objednávok bolo na zájazdovú dopravu do Nezbudskej Lúčky, Bojníc, Habakukov, Vychylovky, Demänovskej jaskyne či na Spišský hrad.              

Služby zájazdovej dopravy sa objednávajú najčastejšie na udalosti, ako sú: 

  • - Jednodňové alebo viacdňové zájazdy 

  • - Svadby 

  • - Rodinné oslavy 

  • - Výlety s cyklobusom, školské výlety 



Autobusy SAD Žilina prenajímané na zájazdovú dopravu 

Na väčšinu udalostí, ktoré sú na kratšie vzdialenosti, je možné použiť ktorýkoľvek autobus z vozidlového parku spoločnosti SAD Žilina s certifikovaným zariadením – tachografom. V prípade zájazdov na dlhšie vzdialenosti máme k dispozícií moderný, priestranný a pohodlný autobus typu Irisbus Magelys, ktorý je úrovňou pohodlia prispôsobený na prekonávanie dlhých vzdialeností. Vo svojej výbave má tento autobus chladničku, bezpečnostné pásy, opierku na nohy, sklopné tácky, WC, individuálne osvetlenie, ABS, wi-fi pripojenie, klimatizáciu a jeho celková obsaditeľnosť je na úrovni 49 miest. Ďalší autobus používaný na zájazdovú dopravu je Iveco Crossway 12 m, ktorý je vybavený bezpečnostnými pásmi, wi-fi pripojením a LCD obrazovkami. V horúcich dňoch cestujúci určite ocenia aj vybavenosť autobusu klimatizáciou a chladničkou.  Obsaditeľnosť tohto typu autobusu predstavuje 49 miest + 1 sklopná sedačka. 

Na výnimočné udalosti ponúkame na prenájom aj náš zrekonštruovaný historický autobus,  klenot medzi autobusmi, Karosu ŠD 11, ktorý z každej udalosti dokáže urobiť nezabudnuteľný zážitok, na ktorý budú dlho spomínať nielen historickí nadšenci, ale aj všetci ostatní. Využíva sa prevažne na príležitostné jazdy v rámci Žilinského kraja, ako sú svadby alebo oslavy. Obsaditeľnosť tohto retro autobusu je na úrovni 45 miest. 

 

Objednávka Retro autobusu 

Viac informácií o tomto retro kúsku, ako aj objednávkový formulár na vyžiadanie cenovej ponuky za prenájom historického autobusu, nájdete na webovej stránke www.retroautobus.sk.  

Profesionálni vodiči nasadení v rámci zájazdovej dopravy 

Nielen kvalitný vozidlový park vo výbornom technickom stave je dôležitý pre bezpečnosť, ale v neposlednom rade sú to práve skúsení a profesionálni vodiči SAD Žilina, ktorí sú nasadzovaní v prípade objednávok na zájazdovú dopravu, a práve oni nesú na svojich pleciach plnú zodpovednosť za život a bezpečnosť cestujúcich. V snahe zabezpečenia čo najvyššej miery profesionality vodičov, každoročne sprostredkúvame pre našich vodičov jednodňové školenie v Centre bezpečnej jazdy.  

Cyklobus na výlet či dovolenku 

Netradičnú dovolenku alebo rodinný výlet môžete zažiť aj vďaka ponuke prenájmu cyklobusu, ktorý dodá vášmu výletu neobvyklý zážitok. Možno sa pýtate, ako takýto nápad zrealizovať? Odpoveď je jednoduchá! Pre milovníkov cyklistiky máme vo svojej ponuke aj možnosť prenájmu cyklobusu, ktorý vás dopraví do všetkých cykloturistických destinácií v našom regióne. Cyklobus si môžete prenajať počas pracovných dní v období od júla do septembra. Na výber máte cyklobus so špeciálnou vlečkou, ktorého kapacita je až 24 bicyklov alebo cyklobus vybavený cyklonosičom umiestneným vzadu priamo na autobuse s kapacitou 6 bicyklov. 

 

Nápady na cykloturistické výlety v okolí 

Región Kysúc je známy svojou Bystrickou cyklomagistrálou, ktorá vedie po trati, ktorou chodila bývalá lesná úvraťová železnička z Novej Bystrice po Oščadnicu. Trasa začína v Krásne nad Kysucou a vedie až do Novej Bystrice. Peknú scenériu okolitej prírody dotvára riečka Bystrica, do ktorej si môžu vaše deti zahádzať kamienky. Počas trasy môžete vidieť siluetu kostola v Zborove nad Bystricou či kameňolom, ktorý sa využíval pri stavbe vodnej nádrže Nová Bystrica. Ďalej tu možno vidieť aj siluetu kamennej rozhľadne na Bobovci nad Starou Bystricou a po ceste môžete využiť na občerstvenie aj priľahlé bufety a deti sa môžu zabaviť na preliezkach. Súčasťou cyklotrasy je aj vodná nádrž Nová Bystrica, ktorá ponúka pohľad na  kľudnú vodnú hladinu a členité brehy nádrže. 

Pestrú ponuku cyklotrás ponúka aj okolie Terchovej, kde možno vidieť množstvo zaujímavých atrakcií medzi ktoré zaručene patrí až 30 metrov vysoká rozhľadňa Terchovské srdce, ktorá je vybudovaná na vrchu Oblaz a nachádza sa na konci náučného chodníka. Z vyhliadkovej veže je krádny výhľad na obec Terchová a okolité vrchy Malej Fatry. Tiež tu môžete navštíviť sochu Juraja Jánošíka, ktorý je symbolom Terchovej. 

Tipy na jednodňové alebo viacdňové výlety  

Výborným tipom na výlet v našej krajine je návšteva Štrbského či Popradského plesa v Tatrách, ktorý môžete spojiť aj s návštevou Dobšinskej ľadovej jaskyne, ktorá je zaradená do svetového prírodného dedičstva. Ďalší návrh pre vás máme možnosť navštíviť a okúpať sa v tzv. slovenskom mori - Liptovskej Mare, či vyskúšať si plavbu starootcovskou plťou po rieke Orava, kedy sa vám počas plavby naskytnú krásne a jedinečné pohľady na Oravský hrad. Keď sme už pri hradoch, tak za zmienku na výlet určite stojí Trenčiansky, Spišský hrad, Hrad Červený Kameň alebo Čachtický hrad. S návštevou Bojnického zámku si môžete spojiť aj prehliadku zoologickej záhrady. V Liptovskom Mikuláši je pre vás pripravená ZOOKONTAKT, v ktorej okrem zvieratiek je pre vaše deti pripravených množstvo ďalších atrakcií, ako je napr. detský vláčik alebo loďky. 

 

Dajte si vypracovať nezáväznú objednávku 

Ak máte v blízkej dobe nejakú spomínanú udalosť a chceli by ste si objednať autobus, tak stačí, ak si vyplníte na stránke www.sadza.sk v sekcií Zájazdová doprava formulár nezáväznej objednávky. Prípadne môžete kontaktovať našu spoločnosť mailom na zajazd@sadza.sk, kedy vám naši zamestnanci vypracujú cenovú ponuku na vami požadovanú trasu, ktorú vám spätne pošlú na mail.