Aktuality

Spoločnosť SAD Žilina ponúka svojim cestujúcim pestrú ponuku online služieb

16.05.2022 - Čadca, Žilina

Vybavenie novej dopravnej karty cez E-shop, dobitie kreditu cez E-shop a Virtuálna dopravná karta

V súčasnosti je zakúpenie novej dopravnej karty alebo dobitie kreditu možné prostredníctvom e-shopu UBIAN. Na našej webovej stránke www.sadza.sk je umiestnené červené tlačidlo E-SHOP. Po kliknutí na toto tlačidlo sa vám zobrazí na výber ponuka Kúpiť dopravnú kartu alebo Dobiť kredit. Následne po zvolení si toho, čo momentálne potrebujete vykonať, budete automaticky presmerovaný do aplikácie UBIAN, kde máte po prihlásení sa na výber z nasledujúcich možností :

  • Mám dopravnú kartu – po kliknutí na tlačidlo registrovať vyplníte nasledujúce údaje: SNR dopravnej karty (7 – 18 miestne číslo na karte), meno a priezvisko držiteľa karty a zvolený názov karty, po vyplnení týchto údajov si môžete dobiť kredit
  • Nová dopravná karta – kliknete na tlačidlo kúpiť a vyberiete dopravcu SAD Žilina, vyplníte svoje osobné údaje a spôsob doručenia a ďalšie potrebné údaje
  • Virtuálna dopravná karta – postup je podobný ako pri novej dopravnej karte, ale nemusíte zadávať spôsob doručenie, nakoľko ju budete mať uloženú vo svojich mobilných telefónoch

Virtuálna dopravná karta v mobile patrí tiež medzi online služby ponúkané našou spoločnosťou a predstavuje jeden zo spôsobov, ako uhrádzať cestovné v autobusoch prímestskej dopravy. Podmienkou, aby cestujúci mohli využívať takýto druh karty je, že musia vlastniť smartfón s operačným systémom Android vo verzii 5.1 a novšej, s podporou technológie NFC. Ďalej je potrebné mať v mobile stiahnuté aplikácie Ubian a Google pay a správne aktivovanú Virtuálnu dopravnú kartu do mobilu. Pýtate sa, ako sa takouto kartou uhrádza cestovné v autobusoch? Postup je rovnaký ako pri klasickej plastovej karte, mobilný telefón stačí len priložiť k čítačke kariet palubného počítača a mať zapnuté NFC v mobile, Nevyžaduje sa pripojenie na internet. Stačí len, aby si cestujúci rozsvietil displej alebo odomkol mobil. Viac informácií o virtuálnej dopravnej karte nájdete na webovej stránke www.sadza.sk.

Wi-fi reklamy v autobusoch ako prostriedok na informovanie cestujúcich

Aj prostredníctvom wi-fi reklám je našou snahou informovať cestujúcich o aktuálnych udalostiach prebiehajúcich v spoločnosti, ale aj o tých, na ktorých sa spoločnosť zúčastňuje. Tiež sprostredkúvajú informácie o produktoch a službách poskytujúcich spoločnosťou. Za obdobie od 1. januára do 30. apríla bolo celkovo 347 906 užívateľov, ktorí boli pripojení na Wi-fi v autobusoch.

LCD obrazovky v autobusoch prímestskej dopravy

Sprostredkovanie textových a obrazových informácií, reklám a videí zabezpečujú LCD obrazovky, ktoré sú umiestnené vo väčšine autobusov. Naša spoločnosť ich využíva na priamu komunikáciu s cestujúcimi. Prostredníctvom LCD monitorov bolo za prvý štvrťrok prezentovaných  13 oznamov poskytujúcich informácie alebo propagáciu.

Využívanie platobnej karty pri uhrádzaní cestovného

K moderným technológiám patrí aj úhrada cestovného platobnou kartou (VISA a MasterCard), kedy si nemusíte robiť starosti s tým, či máte hotovosť na zakúpenie cestovného lístka, pokiaľ nevlastníte žiadnu dopravnú kartu. Samotní vodiči majú pozitívny prístup k takémuto spôsobu platby, pretože to prispieva k urýchľovaniu vybavovania cestujúcich pri ich nástupe do autobusu a nemusia sa zdržiavať  vydávaním drobných mincí. Autobusy, v ktorých je možná bezkontaktná platba, je označený piktogramom na nástupných dverách autobusu.

Neustálym zlepšovaním ponúkaných online služieb chceme prispieť k tomu, aby si cestujúci budovali aj naďalej pozitívny vzťah k verejnej doprave, a tiež zatraktívniť tento druh dopravy aj pre príležitostných cestujúcich. Možnosť vybaviť si dopravnú kartu alebo dobiť kredit cez E-shop je prínosom v tom, že vám to zaberie iba pár minút vášho času, pár klikov a vaša dopravná karta je na ceste k vám.